Profesorul Dimitrie Gusti în memoria Drăguşului

gusti1Ideea expoziţiei temporare Profesorul Dimitrie Gusti în memoria Drăguşului este reprezentată de recuperarea memoriei unui sat, a amintirilor şi reflectărilor legate de evenimente semnificative pentru o comunitate rurală, cum a fost campania de cercetări multidisciplinari efectuate de monografişti în satul Drăguş în 1929 şi reluată îm 1932 şi 1937.

Muzeul de Etnografie Braşov, prin campaniile de teren din 2000 şi 2001, şi-a propus să evidenţieze urmele monografiştilor în sat, modul în care s-au inserat în lumea satului „de atunci” şi ce a rămas ca amintire după 70 de ani, în satul „de acum”, în anul 2000. De aceea, aceste amintiri sunt repovestite şi personalizate, transmise celor mai tineri ca o zestre de familie.gusti2

Afirmarea propriei identităţi rurale, de care drăguşenii au început să fie mândri, ieşirea din perimetrul satului tradiţional, a reprezentat o direcţie de emancipare care a avut ca efect evoluţia comunităţii săteşti. Ideea comună care rămâne este aceea că echipa monografică condusă de profesorul Gusti a fost un model de urmat pentru drăguşeni.

 

Citeşte mai mult...

Program de vizitare

IARNA

- Marti - Duminica 9.00- 17.00
- Luni - INCHIS

VARA

- Marti - Duminica 10.00- 18.00
- Luni - INCHIS

Tarif de intrare

  • Adulti: 5 RON
  • Pensionari : 3 RON
  • Elevi/studenti : 2 RON