Expozitii

COPIII DESCOPERĂ MEŞTEŞUGURILE TRADIŢIONALE ediţia a VI-a 10 iunie 2009

expozitii_2009Întoarcerea la tradiţie şi la valorile sub semnul cărora ne construim existenţa în lume trebuie să pornească prin actul de formare a unor priceperi şi deprinderi la cei care constituie dăinuirea noastră în viitor-copiii.
Prin latura sa cultural - educativă muzeul mijloceşte procesul de socializare a acestora prin formarea şi educarea creativităţii lor, precum şi prin conturarea unor abilităţi practice specifice meşteşugurilor tradiţionale.
În cadrul programelor pedagogice organizate de Muzeul de Etnografie Braşov în care sunt antrenaţi copiii de şcoală generală se realizează întâlniri atât teoretice cât şi aplicative, concepute să stimuleze imaginaţia copiilor. Aici copiii pătrund în universul meşteşugurilor tradiţionale româneşti, încercând să aprofundeze tehnici şi operaţii specifice încondeieri ouălor de Paşti, modelări lutului, picturii icoanelor pe sticlă, crestăturilor în lemn, ţesutului sau confecţionării păpuşilor.
Obiectele expuse la Muzeul Etnografic Săcele, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul acţiunii Copiii descoperă meşteşugurile tradiţionale ediţia a VI-a sunt rezultatul unor astfel de activităţi, având menirea de a-i convinge pe cei care le privesc de sensibilitatea estetică a copiilor.
Ştiind că frumosul este asemenea luminii - un bun care se distribuie fără să se împartă, am încercat să-l punem în lumină la fiecare dintre noi prin actul artistic care şi-a propus să transmită cunoştinţe şi pasiune pentru practicarea meşteşugurilor tradiţionale.

 

 

Program de vizitare

IARNA

- Marti - Duminica 9.00- 17.00
- Luni - INCHIS

VARA

- Marti - Duminica 10.00- 18.00
- Luni - INCHIS

Tarif de intrare

  • Adulti: 5 RON
  • Pensionari : 3 RON
  • Elevi/studenti : 2 RON