Muzeul de Etnografie Brașov vă invită în perioada decembrie 2019 - martie 2020, să descoperiți expoziția "Meserii uitate. Cojocarii și tăbăcarii din Țara Oltului" .
Această expoziție este prima dintr-o serie pe care o vom dedica meșteșugului cojocăritului. Începem în acest an cu prezentarea centrelor din Țara Oltului și vom continua în anii următori cu celelalte zone etnografice din județ și cele limitrofe în care acest meșteșug s-a dezvoltat.
Expoziția valorifică pe de o parte cercetarea datelor existente în documentele de arhivă şi în studiile de specialitate iar pe de altă parte valorifică cercetările de teren desfăşurate în localităţi din zona Ţării Oltului.
Astfel vom face o scurtă prezentare a istoricului meşteşugului cojocăritului, dar şi al tăbăcăritului, prezentând puternica Breaslă a Tăbăcarilor din Făgăraș și istoria unei familii renumite de tăbăcari, având parteneri alături de noi Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”,  iar apoi vom aduce în atenție câteva dintre centrele în care acest meşteşug a avut o pondere însemnată și meșterii care le-au dus faima.