Muzeul de Etnografie
11 ianuarie - „Fotografi brașoveni și atelierele lor”

În 11 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei Artei Fotografice în România, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, a avut loc lansarea broșurii „Fotografi brașoveni și atelierele lor”.

Concepută ca un ghid al secțiunii dedicate fotografiei brașovene din cadrul expoziției permanente a Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului, broșura oferă informații legate de practicarea meseriei de fotograf la Brașov, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Sunt prezentate detalii privind aspectul unui atelier de fotografie, amplasarea atelierelor în oraș, decorurile și accesoriile folosite, precum și o listă a atelierelor care au funcționat în oraș și care au putut fi documentate până acum.

Pentru a ilustra activitatea atelierelor reprezentative ale Brașovului sfârșitului de secol XIX – începutului de secol XX, în cele 48 de pagini ale broșurii sunt publicate mai ales fotografii semnate de Samuel Herter, Leopold Adler, Carl Muschalek, Knauer Gyula și Heinrich Lang,  precum și obiecte din patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov, dar și documente și fotografii relevante din colecțiile Arhivelor Naționale Brașov.

Skip to content