Muzeul de Etnografie

01

Ateliere

Atelierele pedagogice organizate în permanență de muzeu, urmăresc oferirea de activități atractive și interactive pentru elevii din comunitatea brașoveană și din județ, prin învățarea unor tehnici tradiționale și activități de promovare a patrimoniului imaterial.

02

Sezatoare in Muzee

Șezătoarea la Muzeu este o activitate continuă, permanentă, care are loc lunar la Muzeul de Etnografie Brașov, în colaborare cu Asociația „Sezătoare în Șcheii Brașovului”, în scopul de a promova patrimoniul textil și tradițiile vechilor comunități din Brașov și Țara Bârsei.

03

Scoala altfel

„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socioemoționale în rândul copiilor, iar Muzeul de Etnografie Brașov, prin Programul de pedagogie muzeală, se alătură an de an acestui program prin misiunea sa educativă.

04

Concursuri

Create in scop educativ, concursurile organizate de muzeu sunt dedicate in special copiilor dornici sa intre intr-o altfel de atmosfera pe care muzeul le-o ofera. Temele concursurilor sunt legate de activitatile muzeului si ii incita pe concurenti la o documentare profunda cu scopul de constientizare a patrimoniului local.

Skip to content