Muzeul de Etnografie

01

Portul traditional

Costumul popular specific comunității tradiționale, este expresia zonei de proveniență a purtătorului, a etniei, statutului social, a stării civile, a ocaziei cu care se îmbrăca, a grupei de vârstă.

costum national caciulata 1
strai

02

Mestesuguri si ocupatii

Ocupațiile și  meșteșugurile sătești și urbane practicate în Țara Bârsei, Țara Oltului sau zona Rupea, au fost și continuă și astăzi să reprezinte un factor important al dezvoltării economice și sociale și totodată conferă identitate zonei.

03

Traditii si obiceiuri

Tradițiile și obiceiurile păstrate în zonele Țării Bârsei, Țării Oltului și zonei Rupea sunt manifestări care conferă identitate acestui areal multietnic.

04

Retete traditionale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

05

Obiceiuri la masa

Obiceiurile, tradițiile și superstițiile legate de masă sunt surprinse în mediul tradițional prin sintagma „A mânca cu rost”. Evenimentele organizate de muzeu urmăresc în aceeași măsură relevarea sensului, rostului fiecarui element de patrimoniu imaterial și mobil aflat în legătură directă cu această civilizație a mesei.

06

Producatori si mesteri locali

Meșterii populari sunt păstrătorii și continuatorii meșteșugurilor tradiționale, iar muzeul li se alătură, încurajându-i și promovându-le produsele.

Skip to content