Muzeul de Etnografie

01

Expozitii

Expozițiile organizate de muzeu valorifică cercetările de teren, colecțiile de patrimoniu, cercetările privind istoria urbană și a reprezentărilor urbane, ilustrează caracterului multietnic și multicultural al județului Brașov și urmăresc deschiderea muzeului spre comunitate și colaborarea cu ONG-uri.

02

Sarbatori

Crăciunul, Boboteaza, Mucenicii, Paștele, Rusaliile, Sântilia, Sânmedru, Moșii de iarnă și toate celelalte sărbători din calendar, ne valorifică timpul și ne leagă de sacru.

03

Conferinte

Organizam si gazduim conferinte cu expunere publica in care aducem in atentia publicului informatii inedite din domeniul nostru de activitate.

04

Lansari de carte

Lansarile de carte organizate in cadrul muzeului sunt un bun prilej de interactiune intre cititori si autorii cartilor de specialitate. Explicatiile, comentariile si recenziile au menirea sa il determine pe cititor sa patrunda in esenta acestor publicatii si sa cunoasca cat mai multe din activitatea muzeului.

05

Noaptea Muzeelor

Inițiată în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, „Noaptea Europeană a Muzeelor” este un eveniment la care muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile pentru public, în aceeași noapte

Skip to content