Muzeul Etnografic Brasov

Despre muzeu

Muzeul de Etnografie Brașov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrând prin patrimoniul său valoros civilizaţia comunităţii rurale din zonele etnografice Bran, Rupea, Ţara Oltului, Valea Hârtibaciului, Ţara Bârsei.

Muzeul s-a înființat în anul 1990, continuând activitatea secției de etnografie (înființată în 1967) din cadrul Muzeului Regional Brașov, muzeu format în 1950 prin reunirea colecţiilor Muzeului Săsesc al Ţării Bârsei şi cele ale Muzeului Asociaţiunii Culturale ASTRA.

În pavilionul central este organizată o amplă expoziție permanentă care cuprinde, într-o tratare succintă, o îndeletnicire comună tuturor zonelor etnografice: meșteșugul țesutului și aplicarea lui funcțională în organizarea interiorului și în costumul popular. Prezentarea are un pronunțat caracter pedagogic, cu accent pe reconstituirea autenticității contextului rural prin unelte, tehnologii și produse specifice.

Patrimoniul deținut de Muzeul de Etnografie Brașov este expus atât în sediul central din Brașov, cât și în filialele din Săcele și Rupea. Cea mai nouă filială, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, ilustrează modul de viaţă al locuitorilor din mediul urban între secolele al XVI-lea și al XIX-lea.

Program:

miercuri – duminică: 10.00 – 18.00 (1 mai – 30 septembrie)

miercuri – duminică: 9.00 – 17.00 (1 octombrie – 30 aprilie)

Prețuri bilete:

Adulți: 12 lei

Copii, elevi, studenți: 3 lei

Pensionari: 6 lei

Taxa foto profesionala: 125 lei

Gratuități: persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora

Ghidajul grupurilor se asigură pe baza unei programări prealabile.

Viziteaza si
Skip to content